Opet burno na Krimu: "Demontirali smo ih"

Ruska služba bezbednosti FSB saopštila je da je "demontirala" ćeliju islamističke organizacije Hizb ut-Tahrir na Krimu.

Izvor: B92

Sreda, 17.08.2022.

11:02

Opet burno na Krimu:

"Kao rezultat akcije pripadnika FSB-a u gradovima Džankoj i Jalta, neutralisana je teroristička ćelija sačinjena od šest ruskih državljana", saopštila je ta bezbednosna agencija.

Podsećanja radi, pre nekoliko dana došlo je do eksplozija na Krimu. Prvo je došlo do serije eksplozija u vazduhoplovnoj bazi na Krimu, a par dana posle toga došlo je do eksplozije u skladištu municije.

Hizb ut-Tahrir je međunarodna panislamistička i sunitska islamistička organizacija osnovana 1953. godine, koja opisuje svoju ideologiju kao islam, i njen cilj je ponovno uspostavljanje Islamskog kalifata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: