"Normalno, ostavka": Poziv direktoru policije posle tragedije na Cetinju

Poziv direktoru policije Crne Gore da podnese ostavku posle tragedije na Cetinju.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.08.2022.

10:40

Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Predsednik internacionalne policijske organizacije Crne Gore Ivan Pekić Pekić kaže da bi nakon tragedije na Cetinju bilo normalno da direktor Uprave policije Zoran Brđanin i ministar unutrašnjih slučajeva Filip Adžić podnesu ostavke.

"Lično sam mišljenja da mora da postoji moralna odgovornost ministra policije i direktora i mislim da je bilo normalno da podnesu ostavke u ovim situacijama", kazao je Pekić za Jutarnji program TVCG.

Prema njegovim rečima, svi kao društvo treba da se uključimo i zapitamo se kao građani Crne Gore da li smo zaista bezbedni.

"Naša Uprava policije ne ulaže dovoljno u svoj kadar", ocenio je on i dodao da policajcima iz opšte nadležnosti na Cetinju nije bilo ni malo lako.

Oni su, kazao je, prilikom pokušaja savladavanja Vuka Borilovića dali svoj maksimum, i uradili sve što su mogli.

"Ti ljudi nisu obučeni za ove situacije. Ostaje pitanje, da li je toga dana mogao biti upotrebljen helikopter, da li je Protivteroristička jedinica koja je obučena mogla na dohvat ruke imati helikopter, i da li je zaista bilo fizički moguće tako brzo stići vozilima na Cetinje usred turističke sezone", kazao je Pekić.

Misli, istakao je, da su policajci ispali heroji.

"Na nepristupačnom terenu policija je ušla u unakrsnu vatru sa Borilovićem, nije to ni malo lako", kazao je on naglašavajući da je Borilović kao lovac bio vrlo spretan sa oružjem.

U nasumičnoj pucnjavi Borilović je ubio 11 osoba, među kojima su dvoje dece, dok je više njih ranio pre nego je likvidiran. Policija još utvrđuje ko je ubio Borilovića, preneo je portal RTCG. Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: