Mediji: Napadač sa Cetinja pogođen sa najmanje pet metaka; policija pregovara sa čovekom koji mu je presudio

Vuk Borilović je pogođen sa najmanje pet metaka, pokazala je obdukcija.

Izvor: B92

Subota, 13.08.2022.

13:44

Mediji: Napadač sa Cetinja pogođen sa najmanje pet metaka; policija pregovara sa čovekom koji mu je presudio
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Prema saznanjima "Vijesti", obdukcija pokazuje da ima barem pet ulaznih rana, a balističari i patolozi će dati ocenu iz kojih oružja je Borilović pogođen i koje su rane bile smrtonosne.

Borilović je juče u centru Cetinja ubio deset sugrađana, među kojima je i dvoje maloletne dece, a ranio njih šest.

"Vijesti" saznaju da je Borilović imao dozvolu za oružje kojim je počinio nezapamćeni masakr na Cetinju, jer je kao lovac imao oružni list.

Borilović je tokom krvave drame iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Prema tvrdnjama nadležnih, njega je tokom razmene vatre sa policijom, hicima iz pištolja života lišio sugrađanin.

Prethodno, Borilović je odbijao da se preda organima reda, iako je bio opkoljen.

Policija pregovara sa čovekom koji je ubio Borilovića

Prema nezvaničnim informacijama u toku su navodno pregovori između N. K. i policije da se preda, nakon što je posle ispaljenog metka u napadača otišao sa lica mesta, prenosi crnogorski Standard.

Tokom rekonstrukcije celog događaja krvavi pir je trajao oko 45 minuta do sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Policiji je trebalo, prema rečima očevidaca, dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmeni vatre policija je navodno uspela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad, pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerović, koji je inače venčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića, uspeo je da priđe sa druge strane, gde je bio nepristupačniji teren i da ga već ranjenog dokrajči pucavši u njega, piše Standard.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično delo ono delo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravni napad.

U ovom članu se i dodaje da počinilac, koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usled jake razdraženosti ili straha izazvanog napadom, može se i osloboditi od kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: