"Oslobodili smo teritoriju, ali ne možemo da garantujemo bezbednost našeg naroda. Želeo bih da objasnim zašto"

Samoproglašena Luganska Narodna Republika (LNR) je oslobodila celu svoju teritoriju, ali još ne može da garantuje potpunu bezbednost svojih stanovnika.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.08.2022.

09:00

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

To je rekao portparol Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

"Želeo bih da objasnim zašto su naše snage na teritoriji DNR. Čak i nakon što smo potpuno oslobodili teritoriju LNR, još uvek nismo u mogućnosti da garantujemo bezbednost našeg naroda, jer oružje koje sada ima ukrajinska vojska pogodilo je gradove i regione u LNR, uključujući i one u pozadini", poručio je Maročko u intervjuu za agenciju Tas.

Kako je naglasio, sada je "neophodno da se udalji neprijatelj dovoljno daleko od mesta gde ne bi mogao da nanese udare".

Takođe, kako je rekao Maročko, samoproglašena Donjecka Narodna Republika je "njihov brat" od 2014. godine.

"Mnogi ljudi čak i ne prave nikakvu razliku. Svi sebe smatraju stanovnicima Donbasa", naveo je on. Podsetio je da su snage te dve samoproglašene republike ranije zajedno izvele mnoge operacije.

"Prva je bila 2015. godine, kada je oslobođeno Debaljcevo. Narodna milicija DNR i LNR učestvovale su u toj borbi. Bilo je to pozitivno iskustvo. Sada se svo ovo iskustvo koristi u praksi. Zajedno smo oslobodili Marijupolj i druga naselja u DNR", kazao je Maročko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: