Belorusija se oglasila o eksplozijama u bazi kod Ukrajine

Belorusija je saopštila da je uzrok eksplozije koje su se tokom noći čule u jednoj od vojnih baza na 30 kilometara od Ukrajine, "tehnički incident".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.08.2022.

19:50

Belorusija se oglasila o eksplozijama u bazi kod Ukrajine
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Najmanje osam eksplozija čulo se posle ponoći u blizini vojnog aerodroma Zjabrovka, preneo je Rojters.

Komentarišući ovaj incident, belorusko ministarstvo odbrane saopštilo je da se "motor vozila zapalio nakon zamene i da nije bilo žrtava".

Incident je usledio nakon što su snažne eksplozije potresle rusku vazdušnu bazu Saki ranije ove nedelje na Krimu, za koju je zvanična Moskva saopštila da je bila eksplozija u skladištu municije.

Ukrajina je odbila da javno preuzme odgovornost za eksplozije u bazi, podseća britanska agencija.

Nakon izveštaja o eksplozijama u Belorusiji, savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak primetio je, kako je rekao, "epidemiju tehničkih nesreća", koju je opisao kao upozorenje ruskim trupama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: