SAD optužile Iranca da je planirao ubistvo Trampovog savetnika

SAD su danas optužile pripadnika elitnog korpusa Iranske revolucionarne garde Šahrama Pursafida.

Izvor: Tanjug

Sreda, 10.08.2022.

18:48

SAD optužile Iranca da je planirao ubistvo Trampovog savetnika
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

On je optužen da je planirao ubistvo Džona Boltona, savetnika za nacionalnu bezbednost bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Ministarstvo pravde SAD navelo je da je Šahram Pursafi, poznat i kao Mehdi Rezaji (45) iz Teherana, verovatno bio motivisan da ubije Boltona u znak odmazde za smrt Kasema Sulejmanija, komandanta Iranske revolucionarne garde, ubijenog u napadu americke bespilotne letelice u januaru 2020, prenosi Rojters.

Pursafi je ponudio 250.000 dolara ljudima u Merilendu i okrugu Kolumbija da ubiju Boltona, navodi AP izjavu FBI-a koja je obelodanjena u saveznom sudu u Vašingtonu.

Bolton je u izjavi zahvalio FBI-u i Ministarstvu pravde na njihovom angažovanju na ovom slučaju.

"Iako se sada mnogo toga ne može reći javno, jedno je neosporno: iranski vladari su lažovi, teroristi i neprijatelji Sjedinjenih država", rekao je on.

AP navodi da je Bolton bio među najoštrijim kritičarima pregovora o nuklearnom sporazumu sa Iranom i napora Bajdenove administracije da mu se ponovo priključi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: