Eksplozije u blizini ruske baze na Krimu; jedna osoba poginula, osmoro povređenih VIDEO

Jedna osoba je poginula, a osam je povređeno u incidentu na aerodromu na Krimu, saopštilo je večeras lokalno ministarstvo zdravlja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.08.2022.

15:47

Default images

Nekoliko eksplozija dogodilo se danas u blizini Novofjodorovke na Krimu.

"Broj povređenih u naselju Novofjodorovka u okrugu Saki popeo se na osam, dok je jedna osoba izgubila život", saopštilo je ministarstvo na Telegramu, preneo je TAS S.

Zna se da među povređenima ima dvoje dece i ona su prebačena u okružnu bolnicu, a od svih povređenih samo jedna osoba je zadržana na bolničkom lečenju.

Još dve osobe su zatražile pomocu Kliničkom centru u Simferopolju.

Njihovo stanje nije opasno po život i oni su pušteni kući nakon pružene pomoći. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je na teritoriji aerodroma Saki eksplodirala avionska municija, preneo je Interfaks.

"Devetog avgusta, oko 15.20 časova, na teritoriji aerodroma Saki kod naselja Novofjodorovka, eksplodiralo je više komada avio-municije. Od posledica eksplozija niko nije povređen", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, preduzimaju se mere za gašenje požara i utvrđivanje uzroka eksplozije.

Oko 30 ljudi evakuisano je iz kuća u Novofjodorovki, saopštio je danas savetnik lidera Krima Oleg Krjučkov.

"Iz obližnjih kuća evakuisano je oko 30 ljudi. Oni će biti smešteni u hotelima i pansionima i biće im obezbeđena hrana. Aerodrom je ograđen", objavio je Krjučkov na Telegramu, a prenela je agencija Tas.

Prethodno je Krjučkov objavio na Telegramu da se dogodilo nekoliko eksplozija u blizini Novofjodorovke na Krimu.

"Za sada mogu da potvrdim samu činjenicu da je bilo nekoliko eksplozija u oblasti Novofjodorovke. Molim sve da sačekaju zvanične izveštaje i ne daju svoje verzije ovog događaja", napisao je Krjučkov, prenosi agencija Tas.

Lider Krima Sergej Aksjonov objavio je na Telegramu da je otišao na mesto događaja, kao i da se istražuju okolnosti eksplozija.

U oblasti Novofjodorovke nalazi se vojna jedinica i vojni aerodrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: