Nikad bliži - praćen svaki pokret; Nastavljamo

Oko 20 kineskih i tajvanskih ratnih brodova približilo se jutros središnjoj liniji Tajvanskog moreuza, rekao je Rojtersu izvor upoznat sa situacijom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.08.2022.

07:45

Nikad bliži - praćen svaki pokret; Nastavljamo
Tanjug/(AP Photo/Johnson Lai

Prema tom izvoru, pojedini kineski brodovi povremeno su pokušavali da se probiju u nezvaničnu "tampon zonu", dok su tajvanski brodovi pratili njihove pokrete.

Slični manevri u blizini izvođeni su od početka velikih vojnih vežbi kineske vojske sa korišćenjem bojeve municije 1. avgusta.

Izvor upoznat sa bezbednosnim planiranjem u regionu rekao je i da je nekoliko kineskih brodova jutros obavilo misije kod istočne obale Tajvana.

Istočna komanda kineske narodnooslobodilačke armije saopštila je danas da nastavlja sa združenim vojnim vežbama u moru i vazdušnom prostoru oko ostrva Tajvan, sa fokusom na blokade i logistiku snabdevanja, prenosi Rojters.

Kineska vojska je vežbe počela prošle nedelje, posle posete predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: