MUP u akciji: Ugašen požar kod Preševa, kod Novog Pazara pod kontrolom, dva helikoptera gase kod Trebinja

Noćas u 3 sata ugašen požar koji je u 5. avgusta izbio na području opštine Preševo, u kome je bila zahvaćena borova šuma na površini oko 50 hektara,

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2022.

13:25

MUP u akciji: Ugašen požar kod Preševa, kod Novog Pazara pod kontrolom, dva helikoptera gase kod Trebinja
MUP Srbije

Pod kontrolu je stavljen i požar u blizini mesta Pavlјe kod Novog Pazara kojim je zahvaćeno oko 40 hektara trave i niskog rastinja.

Kako je sapštilo danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), osim ovih požara, angažovana su i dva helikoptera MUP Srbije, sa posadama koji pomažu pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u gašenju požara koji se prostire na potezu Skoči grm – Bare – Devojačke grede kod Trebinja.

Brzom intervencijom pripadnika MUP, vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije sa zemlje i pripadnika Helikopterske iz vazduha, požar kod Preševa je stavljen pod kontrolu za manje od 24 sata.

U intervenciji je učestvovao 151 vatrogasac-spasilac sa 60 vatrogasnih vozila i četiri ATV vozila iz VSJ Preševo, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Bujanovac, Leskovac, Niš, Prokuplje, Pirot, Kruševac, Jagodina i Kragujevac i 15 pripadnika Helikopterske jedinice MUP sa tri letelice.

U gašenju požara učestvovali su i pripadnici javnih preduzeća „Moravica“ i „Komunalac“.

Nije bilo povređenih osoba niti ugroženih objekata, naveo je MUP.

U Pavlјu kod Novog Pazarau toku je dogašivanje panjeva u unutrašnjosti požara, a kako se naglašava u saopštenju MUP, u požaru koji je izbio u nedelju nema ugroženog stanovništva, ni objekata. Na terenu je 30 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vatrogasnih vozila iz Novog Pazara, Kralјeva i Užica i četiri pripadnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice sa dva vozila.

Dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, sa posadama, poslata su u Republiku Srpsku kako bi pomogli pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u gašenju požara koji se prostire na potezu Skoči grm – Bare – Devojačke grede kod Trebinja, saopštio je danas MUP.

Iz MUP su naveli da su helikopteri poslati po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas će posetiti pripadnike Helikopterske jedinice MUP, koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: