Jedva kontrolišu požar kod Novog Pazara: Vetar tera ka šumi; Helikopteri MUP-a krenuli ka Trebinju

Požar koji je izbio danas u novopazarskom selu Pavlje, zbog jakog vetra, počeo je da se širi u pravcu Novog Pazara, ka prvom obližnjem selu Suva Ćuprija.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 07.08.2022.

23:42

Jedva kontrolišu požar kod Novog Pazara: Vetar tera ka šumi; Helikopteri MUP-a krenuli ka Trebinju
Ilustracija MUP Srbije

Vatrogasne jedinice novopazarske policije su na terenu, a pristigla je pomoć iz Tutina, preneo je indeksonline.rs.

Vatrogasne jedinice novopazarske policije, uz pomoć koja je pristigla iz Tutina, stavile su pod kontrolu požar u selu Pavlje, koje se nalazi na putu prema Sjenici, potvrđeno je RTS-u iz Vatrogasne stanice u Novom Pazaru.

Vatrogasci su oko 19 časova uspeli da ugase nekoliko žarišta, ali su zbog nepristupačnog terena i vetra koji duva u pravcu Novog Pazara počele da gore šume u pravcu sela Suva Ćuprija.

Ljudskih žrtava nema. Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić rekao je da će dva helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a Srbije pomoći u gašenju požara na području planine Bijela gora kod Trebinja.

Kusturić je za Radio Republike Srpske izjavio da će helikopteri iz Srbije sutra dejstvovati na požarištu.

Podsećamo, na požarištu na području planine Bijela gora u kasnim poslepodnevnim časovima dejstvovao je helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, ali su jak vetar i gust dim otežali gašenje.

Vetar je rasplamsao požar na ovom području, a slaba kiša, koja je pala večeras, nije uspela da ugasi vatru.

Gori borova šuma, a na terenu, koji je zahvatila vatra, čule su se i detonacije.

Vetar menja pravac požara, kuće nisu ugrožene, iako su u jednom trenutku bile, ali su uspešno odbranjene.

Šef trebinjskog Štaba za vanredne situacije Mirko Ćurić izjavio je za RTRS da, prema informacijama sa terena, kuće za sada nisu ugrožene i da je prioritet zaštita ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: