Poruka za nemačkog ambasadora: "Pažljivo pročitajte" FOTO

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković oglasio se povodom formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92, Kosovo online

Četvrtak, 04.08.2022.

12:48

Poruka za nemačkog ambasadora:
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

On je istakao da bi nemački predstavnik u Prištini trebalo pažljivo da pročita briselske sporazume, jer ne govori istinu i upitao ga zašto Nemačka nije uradila ništa u vezi sa Zajednicom srpskih opština pre bilo kakvog kakvog jednostranog tumačenja sporazuma.

Petković je na Tviteru tako reagovao na izjavu nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea da su odluke kosovske vlade o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima legitimne i u potpunosti u skladu sa Briselskim sporazumima.

"Predstavnik Nemačke u Prištini ne govori istinu! Kako to da su kršenje sporazuma i nasilni potezi Aljbina Kurtija legitimni? Koliko je legitimno ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine? Kako to da je taj nemački predstavnik u Prištini o tome ćutao?", naveo je Petković.

Petković je rekao da je formiranje ZSO na koju Srbi čekaju skoro 10 godina jedino u skladu sa Briselskim sporazumom.

"Kako to da je legitimno oduzimati lična dokumenta Srbima na KiM? Gde to piše? Šta se desilo sa formiranjem ZSO na koju su Srbi čekali skoro 10 godina, a koja je jedino u skladu sa Briselskim sporazumom? Zašto Nemačka nije uradila ništa u vezi sa ZSO? Pre bilo kakvog jednostranog tumačenja, pažljivo pročitajte prethodne ugovore", poručio je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: