Policiji naloženo da se spremi za četvrtak i petak? Policija: Nije tačno

Crnogorska Uprava policije demantovala je navode sa društvenih mreža da je rukovodsvo naredilo pripravnost i pripremu intervencijske opreme za četvrtak i petak.

Izvor: B92

Sreda, 06.07.2022.

11:44

Policiji naloženo da se spremi za četvrtak i petak? Policija: Nije tačno
EPA-EFE Andrej Cukic

Kako je ranije najavljeno, vladina komisija bi u četvrtak, a vlada u petak trebalo da razmatraju usvajanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom ckrvom. Grupa građana Cetinja pozvala je vladu da odustane od ovog ugovora ili će u protivnom blokarati saobraćaj u celoj Crnoj Gori.

Iz policije tvrde da su navodi objavljeni na društvenim mrežama netačni.

"Niko od rukovodilaca Uprave policije nije dao bilo kakvo usmeno ili pisano naredjenje organizacionim jedinicama u odnosu na pripravnost i pripremu intervencijske opreme za četvrtak i petak”, navodi se u saopštenju policije.

Napominju da službenici Uprave policije u odnosu na sva javna okupljanja, bilo da su ona prijavljena u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama ili da nisu prijavljena nadležnim organima u skladu sa ovim Zakonom, preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i bezbednosti svih građana.

"To podrazumeva i pripravnost i pripremu intervencijske opreme, ali do trenutka objavljivanja pomenute objave i ovog reagovanje takvo naredjenje nije izdato”,navodi se u policijskom saopštenju, preneo je portal RTCG.

U više navrata do sada su ispred zgrade vlade održavani protesti protiv Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, nakon što je radna verzija tog dokumenta objavljena na sajtu vlade, 28. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: