Vučić dodelio stipendije "Dositeja" najboljim studentima: "Srbija radi da vi ostanete ovde" FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj dodeli stipendija "Dositeja" najboljim studentima.

Izvor: B92

Utorak, 05.07.2022.

18:00

Vučić dodelio stipendije
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/bs

Događaj je u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije, a svečana dodela održala se u Novom Sadu, u Velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Predsednik Vučić uručio je diplome najboljim studentima, a potom se obratio prisutnima.

"Da vam ne bih oduzimao suviše vremena, pokušaću da govorim o onome što vas čeka i onome šta su vaše obaveze. Već ste naučili da će svi da vam govore da ste budućnost, što je tačno, da će svi ljudi da vam podilaze na različite načine što nije loše, ali u budućnosti zbog vašeg stava, rada i truda, imaćete samo mnogo veće odgovornosti i mnogo više obaveza", rekao je Vučić.
"Na vas naravno i društvo i država moraju da računaju, voleo to neko ili ne. Vi ste oni koji ste pokazali izuzetnost u prethodnim godinama. Vi ste oni koji su imali besane noći i koji ste želeli uspeh, koji ste želeli da obradujete svoju porodicu i na tome zaslužujete čestitke. Ali ovo je nešto i što vas obavezuje, posle ovoga morate da radite još bolje i više. I nije važno kog političara volite više ili manje, bitno je da volite svoju državu", rekao je Vučić.
"Neki od vas će biti naučnici, neki šefovi vlada ali ne sme niko da vas pretekne. Sve na svetu mogu da vam oduzmu, ali znanje niko ne može da vam oduzme. Čestitam vam na marljivosti, trudu i radu. Čestitam i vašim roditeljima. Dobro došli u svet odraslih i mnogo većih obaveza nego što ste ih imali do juče, želim vam dobro zdravlje, mnogo uspeha i nagrada. Vi ste šampioni", poručio je predsednik na kraju govora.
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/bs
Na početku svečanosti prisutnima se obratio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Vaši uspesi su danas merilo kvaliteta, a za sutra izvesnija budućnost za sve nas. Sve što radi država Srbija, predvođena predsednikom republike, radi da izgradi puteve da vi ostanete ovde i da zajedno pravimo bolju Srbiju i bolje rgadove", rekao je Vučević.
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/bs
Govor je održala i Milica Vinaver, unuka Stanislava Vinavera, a u ime svih nagrađenih obratio se i Marko Šušanjar, najbolji student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/bs
Predsednik Vučić juče je uručio Sretenjski orden drugog stepena Zoranu Terziću, za naročite zasluge u sportskoj delatnosti i postignute rezultate ženske odbojkaške reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: