Iscurio hlor iz postrojenja za vodu: Povređeno najmanje 300 ljudi

U curenju hlora u postrojenju za precisčhavanje vode u južnom Iraku povređeno je najmanje 300 ljudi, saopštili su danas zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.07.2022.

19:13

Iscurio hlor iz postrojenja za vodu: Povređeno najmanje 300 ljudi
EPA-EFE/MURTAJA LATEEF

Incident se dogodio u nedelju uveče kada je potencijalno opasan gas iscurio iz kontejnera u fabrici u okrugu Kalat Sukar severno od grada Nasirije, prenosi AP.

Stotine ljudi koji pate od teškog respiratornog poremećaja zbog izloženosti hloru prebačeni su u obližnju bolnicu, rekao je Abas Dzaber, zamenik guvernera provincije Di Kar. On je dodao da je guverner danas formirao komisiju da istraži okolnosti koje su dovele do incidenta.

"Nesavesni službenici će odgovarati", rekao je on. AP navodi da je Di Kar jedna od najsiromašnijih i najnerazvijenijih provincija Iraka, a stanovnici se žale da nemaju struju i vodu za piće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: