Uhapšena kriminalna grupa u Prištini i Kosovskoj Mitrovici

U Prištini i Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih za podmetanje požara, napade ručnim bombama I prinudu.

Izvor: RTS

Ponedeljak, 04.07.2022.

13:55

Uhapšena kriminalna grupa u Prištini i Kosovskoj Mitrovici
Deposit/zeferli@gmail.com

Određen im je pritvor od 30 dana.

Uhapšene osobe su albanske nacionalnosti sa KiM, a okvalifikovane su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koja je izneđu ostalog počinila krivično delo "izazivanje opšte opasnosti".

Policija je navela da su pripadnici grupe osumnjičeni da su najpre "molotovljevim koktelom" izazvali požar u jednom lokalu u Prištini, pričinivši materijalnu štetu.

Na istoj lokaciji nekoliko dana kasnije bačena je ručna bomba, koja je takođe pričinila materijalnu štetu, na tri parkirana automobila.

U južnom delu Kosovske Mitrovice prošlog meseca bačena je ručna bomba koja se nije aktivirala. U istom gradu nekoliko dana kasnije bačena je ručna bomba koja je pričinila materijalnu štetu.

Policija je potom uhapsila osam osoba za koje se sumnja da su direktno učestvovale u izvršenju navedenih krivičnih dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: