"Podržavali smo i podržavaćemo Rusiju"

Rat nije potreban ni Belorusima, ni Rusima, ni Ukrajincima.

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2022.

12:29

Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ali ne može se dozvoliti oživljavanje nacizma kao oružja kolektivnog Zapada usmerenog protiv slovenskog sveta, ocenio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

On je na ceremoniji polaganja venaca u memorijalnom kompleksu Kurgan slave, povodom Dana nezavisnosti Belorusije, istakao da je Minsk podržavao i da će podržavati Rusiju, prenose agencije.

"Danas nam se zamera što smo jedina zemlja u svetu koja podržava Rusiju u njenoj borbi protiv nacizma. Podržavali smo i podržavaćemo Rusiju", naglasio je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, Rusija je za Belorusiju bratska država, najbliža država u svetu.

"Tragedija nas Belorusa je u tome što su se danas sukobila dva bratska naroda - Rusi i Ukrajinci. To je naša tragedija. Ali mi uvek kažemo da je istina jača. A istina je danas na strani bratske Rusije", smatra Lukašenko.

On je dodao da je davno odredio ulogu Belorusije u ruskoj "specijalnoj operaciji" u Ukrajini.

Prvog dana početka ove operacije, kada sam rekao: nećemo nikome dozvoliti da puca u ledja Rusima. I mi smo zauzeli odbranu od Brestske tvrdjave duž južne granice kako bismo sprečili taj udar u ledja Rusima od strane NATO trupa. Oni to ne mogu da nam oproste", rekao je beloruski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: