"Svakom stanovniku Kosova albansko državljanstvo"

Lider Demokratske stranke Salji Beriša obećao je da će, ako dođe na vlast, svakom stanovniku Kosova ponuditi da dobije albansko državljanstvo ili zadrži oba.

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2022.

09:47

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Beriša je u subotu razgovarao sa predstavnicima dijaspore.

Pitali su ga o mogućim novim odnosima između Albanije i Kosova ako se vrati na vlast.

"Jedan od prvih sporazuma koji će biti potpisan sa Vladom Kosova biće sporazum o državljanstvu. Svaki Albanac sa obe strane granice imaće pravo da bira državljanstvo koje želi ili da ima dva državljanstva", rekao je Beriša.

Između ostalog, bivši predsednik Albanije kaže da će Kosovu dati ono što sadašnji premijer Edi Rama daje Srbiji.

"Albanija će lobirati kao što je lobirala i ranije za veće međunarodno priznanje Kosova i podržaće Kosovo u optuživanju Srbije pri međunarodnim organizacijama za srpski genocid na Kosovu i u severnoj Albaniji. To će biti stavovi Demokratske stranke u odnosu na Kosovo", izjavio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: