Rogozin: "Vukovi zbacili ovčije kože"

Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin smatra da je NATO Rusiju označio kao glavnu pretnju zato što želi da obezbedi jedinstvo članica Alijanse.

Izvor: B92

Subota, 02.07.2022.

11:15

Rogozin:
EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

"Sada je, konačno, Rusija označena kao direktni, neposredni, ako ne neprijatelj, onda pretnja, iako na njihovom jeziku to znači neprijatelj", rekao je Rogozin za TV Rusija 24, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovoj oceni, to omogućava NATO-u da još jednom primorava, kako je naveo, "to stado" da bude jedinstveno. "Ja bih to ovako okarakterisao: vukovi su zbacili ovčije kože i spalili ih, simbolično", dodao je Rogozin. Lideri NATO-a usvojili su na samitu u Madridu novi strateški koncept Alijanse do 2030. godine, u kojem je Rusija prepoznata kao "najznačajnija i najdirektnija pretnja" bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: