DPR: Vrhovni sud primio žalbe na smrtnu presudu plaćenika

Vrhovni sud samoproglašene Donjecke Narodne Republike primio je žalbu koju je uložila branilac marokanskog plaćenika Brahima Saduna koji je osuđen na smrt u DNR

Izvor: Tanjug

Petak, 01.07.2022.

19:10

DPR: Vrhovni sud primio žalbe na smrtnu presudu plaćenika
Foto: Shutterstock/ New Africa

"Primljena je žalba advokata Brahima Saduna koja je zatražila da se izmeni kazna", rekao je predstavnik suda za TAS S.

Jelena Vesenina, advokat Marokanca, kazala je da je podnela žalbu ranije danas.

Njeno podnošenje žalbe usledilo je nakon što je žalbu podnela Julija Cerkovnikova, advokat britanskog državljanina Šona Pinera, koji je takođe, osuđen na smrt jer se borio zajedno sa ukrajinskim snagama kao plaćenik.

Žalbom se traži ublažavanje kazne na doživotni zatvor.

Sud je ranije saopštio da će žalba biti razmatrana u roku od dva meseca od slanja predmeta žalbenom veću.

Pavel Kosovan, advokat drugog britanskog državljanina, osuđenog plaćenika, Ejdena Aslina, rekao je da još nije uložio žalbu.

Sud DNR je 9. juna osudio dvojicu Britanaca, Šona Pinera i Ejdena Aslina, zajedno sa Marokancem Brahimom Sadunom, na smrt jer su se borili zajedno sa ukrajinskim oružanim snagama kao plaćenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: