Berluskoni na sudu zbog korupcije

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni i britanski advokat Dejvid Mils pred sudom po optužnici za korupciju.

Izvor: Beta

Utorak, 31.10.2006.

07:46

Default images

Berluskoni će pred sudom u Milanu odgovarati zbog optužbi da je 1997. Milsu naložio da isplati 600.000 dolara kako bi britanski advokat lažno svedočio u dva suđenja protiv Berluskonija krajem devedesetih. Prema istrazi, Berluskonijeva kompanija Fininvest je tu sumu uplatila na račun otvoren na Milsovo ime.

Jučerašnjom odlukom suda u Milanu ozvaničena je optužnica protiv Berluskonija i Milsa za korupciju. Sudija Fabio Paparela je odluku o suđenja doneo na osnovu preliminarnih saslušanja koja su počela ranije ove godine i pošto je odbijen zahtev odbrane za njegovo izuzeće.

Berluskoni i Mils bi, ako budu proglašeni krivim, mogli da budu osuđeni na kaznu od tri do osam godina zatvora. Obojica su odbacila optužbe, a Berluskonijeva stranka Forca Italija je ocenila da je to novi nizak udarac Berluskoniju i da to nema nikakave veze s pravdom, već s politikom.

Nakon pet godina na vlasti, Berluskoni je na parlamentanrim izborima u aprilu izgubio od sadašnjeg premijera Romana Prodija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: