Biolaboratorije su vojni objekti NATO? "Mogli bi da napadnu"

Američke biolaboratorije, stvorene van nacionalne teritorije, zapravo su postale vojni objekti NATO.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.06.2022.

14:37

Biolaboratorije su vojni objekti NATO?
Profimedia

To je izjavila zamenica predsednika ruske Državne Dume Irina Jarovaja, izjavila je danas da su

Kopredsedavajuća parlamentarne komisije koja istražuje američke biološke laboratorije u Ukrajini, upozorila je da bi te laboratorije mogle da se koriste za nepredvidive biološke napade, prenosi agencija TAS S.

"U svetlu poslednjih jučerašnjih izjava generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, kao i zvaničnika NATO koji Rusiju navode među svojim neprijateljima, možemo sa sigurnošću reći da su se njihove izjave o stvaranju dodatne vojne infrastrukture NATO, počev od 2014. godine, odnosile na objekte koji su se pojavili u Ukrajini. Američke vojne biološke laboratorije su zapravo vojni objekti NATO", naglasila je Jarovaja.

Upozorila je da oni predstavljaju posebnu opasnost za Rusiju i njene saveznike, jer "funkcionišu pod velom stroge tajnosti i, nesumnjivo, u svakom trenutku mogu biti iskorišćeni kao poligon za nepredvidive i nepredviđene biološke napade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: