Rusi spremaju sabotažu? FOTO

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i kartu sukoba u Ukrajini, u kojoj se, između ostalog, navodi da Rusija sprema sabotažu.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2022.

10:51

Rusi spremaju sabotažu? FOTO
EPA-EFE/STATE EMERGENCY SERVICE PRESS OF

Naime, u jednom delu te analize se navodi da je ukrajinski centar otpora izvestio da Kremlj priprema teren za pripajanje područja Herson i Zaporižja Ruskoj Federaciji, kao i da Rusi zahtevaju od ukrajinskih građana na jugu Ukrajine da otvore bankovne račune u ruskoj državnoj banci.

Šef ukrajinske uprave Hersonske oblasti Henadij Lahuta izjavio je da su ruske snage zatvorile civilni saobraćaj u severnoj Hersonskoj oblasti i da nikome ne dopuštaju ulazak ili izlazak s okupirane teritorije, što bi mogao biti dodatni pokušaj kontrole civilnog stanovništva u pripremi za aneksiju.

Takođe, ukrajinski izvori upozoravaju i da ruske snage možda planiraju provokaciju u nuklearnoj elektrani Zaporižja s ciljem da optuže ukrajinske vlasti za pogrešno rukovanje nuklearnim postrojenjima.

Ukrajinsko nuklearno preduzeće Energoatom izjavilo je da ruske okupacione vlasti planiraju da bacaju "nesigurne predmete" u rashladni sistem u nuklearku kako bi ugrozili rad rashladnog mehanizma elektrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: