Rusi zauzeli Lisičansk, Ukrajincima naređeno povlačenje

Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je danas da ukrajinske snage nastavljaju da drže poziciju u istočnom gradu Lisičansku.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2022.

10:06

Rusi zauzeli Lisičansk, Ukrajincima naređeno povlačenje
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Kako su naveli u izveštaju, borbe će verovatno biti koncentrisane na rafineriju nafte Lisičansk, koja se nalazi 10 kilometara jugozapadno od centra grada.

Dodaje se da ruske snage ostvaruju ograničen napredak, dok pokušavaju da opkole ukrajinske snage napredujući iz pravca Izjuma.

Oficir Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Andrej Maročko izjavio je danas da je ukrajinskim oružanim snagama u i oko Lisičanska naređeno da se povuku.

LNR: Svi putevi, rafinerija u Lisičansku pod ruskom kontrolom

Sve glavne transportne rute koje vode za i iz Lisičanska i kompletna teritorija najveće rafinerije nafte u tom gradu u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) su pod kontrolom ruskih snaga, saopštio je danas ambasador LNR u Moskvi Rodjon Mirošnik.

"Svi značajniji transportni putevi u i iz Lisičanska su pod kontrolom snaga Rusije i LNR, tako da je njima nemoguće napustiti lisičanski džep", napisao je Mirošnik na svom Telegram kanalu.3

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage pokušavale su da pobegnu iz grada kroz predgradja na severozapadu, ali da su ih ruske snage uočile i granatirale. Broj poginulih, kako je naveo, biće naknadno saopšten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: