Preminuo novinar Dušan Dražić

Dušan Dražić, dugogodišnji novinar "Borbe" i Tanjuga, preminuo je u 88. godini, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.06.2022.

16:15

Preminuo novinar Dušan Dražić
Foto: Yaraslau Mikheyeu/Shutterstock

Aktivan i posle penzionisanja, Dražić je juče, povodom Vidovdana, gradske slave, dobio Pohvalu grada Kruševca za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu, kao i za dugogodišnji publicistički rad i negovanje istorijskih vrednosti kruševačkog kraja.

Rođen je u Kruševcu 1934. godine. Gimnaziju je završio u rodnom gradu, a jugoslovensku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Dražić je više od 40 godina bio novinar Borbe i Tanjuga.

Deset godina je bio glavni i odgovorni urednik redakcije "Borba“ za Srbiju. Pet godina je bio dopisnik Tanjuga iz Sofije.

Svojim ličnim angažmanom Dražić je upoznao bugarske novinare sa dešavanjima u Srbiji za vreme sankcija i NATO bombardovanja srpskih sela i gradova.

Dražić je objavio šest knjiga, među kojima se izdvajaju "Kosovska petogodišnjica“ i "Barutana pod Bagdalom“, posvećene obeležavanju Vidovdana 1889. godine u Kruševcu.

Dušan Dražić je dobitnik dve godišnje nagrade UNS-a "Svetozar Marković“, a član Udruženja je od 1976. godine.

Dušan Dražić biće sahranjen u Krušavcu, a vreme sahrane biće naknadno objavljeno, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: