Šolc prasnuo u smeh na pitanje o Ukrajini, ostavio novinare u čudu VIDEO

Nemački kancelar Olaf Šolc prasnuo je u smeh na pitanje kako članice grupe G7 planiraju da garantuju bezbednost nakon završetka rusko-ukrajinskog sukoba.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2022.

12:48

Šolc prasnuo u smeh na pitanje o Ukrajini, ostavio novinare u čudu VIDEO
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

"Postoji obećanje garancija o sigurnosti G7 Ukrajini nakon rata. Da li možete da ih precizirate?"

Tako je glasilo pitanje novinara nemačkom kancelaru koji je pritom zatražio od Šolca više detalja o garancijama bezbednosti koje bi Kijev mogao da očekuje.

Nemački kancelar se nakon toga nasmejao. Usledila je poduža "dramska pauza" tokom koje su novinari očekivali odgovor nemačkog zvaničnika.
Umesto toga Šolc je odgovorio:
"To bi bilo sve".

Stav G7 samita izrečen je u završnoj izjavi koja pokazuje rešenost vodećih zapadnih zemalja da ponude " održive bezbednosne obaveze kako bi pomogle Ukrajini da se odbrani i da obezbedi svoju slobodnu i demokratsku budućnost", prenosi RT.

Dokument je objavljen u utorak nakon što se ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio liderima G7 video-linkom. On je ponovio zahteve Kijeva da uvedu više sankcija Rusiji. Sudeći prema izvorima bliskim evrospkim državnicima on je zatražio više sistema protivvazdušne odbrane.

Zelenski je dodao da želi da se neprijateljstva sa Rusijom okončaju pobedom njegove nacije pre kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: