Mladić iz Beograda uhapšen na Gazimestanu; Policija ih pretresala i skidala. Leteli i dronovi FOTO/VIDEO

Nakon liturgije u manastiru Gračanica stotine okupljenih građana krenulo je svojim vozilima i autobusima na Gazimestan, ka spomeniku srpskim junacima.

Izvor: Kosovo online

Utorak, 28.06.2022.

13:54

Mladić iz Beograda uhapšen na Gazimestanu; Policija ih pretresala i skidala. Leteli i dronovi FOTO/VIDEO
Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Patrijarh Porfirije održao je parastos kod spomenika na Gazimestanu, gde se oko 13 časova okupilo nekoliko stotina Srba, pretežno iz centralnog Kosova.

Patrole policije bile su prisutne u znatno većem broju nego prošle godine.

Na ulazu na prostor Gazimestana kod Prištine pretresali su torbe, a građanima koji su imali majice sa srpskim nacionalnim obeležjima tražili su da ih skinu. Okupljanje je prošlo bez incidenata, s tim da je najveći broj građana nakon završene liturgije napustio Gazimestan, dok je manja grupa ostala da peva i skandira, prenosi portal Kosovo online.

Okupljeni Srbi skandiraju "Kosovo, Srbija" i pevaju pesme posvećene Kosovu.

Uhapšen mladić iz Beograda

Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu. Policajci su mu, pošto je parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici završen, nagom do pojasa, stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine. Nikola Nedeljković je bio u grupi vernika koja je iz Beograda došla na Vidovdan, na liturgiju u manastiru Gračanica i na parastos srpskim junacima stradalim u Kosovskoj bici 1389. godine. Nema navoda i objašnjenja policije šta je motiv i povod za hapšenje, ali policajci na Gazimestanu su rekli RTS-u da Nedeljković nije imao lične dokumente kod sebe. Pošto su ga odveli policijskim automobilom, Nedeljkovićevi drugovi iz grupe su policiji pokazali njegovu ličnu kartu radi utvrđivanja identiteta. O daljem postupku prema Nedeljkoviću odlučiće tužilac, rekli su u policiji za Radio-televiziju Srbije. Policija, koja je juče najavila povećanje bezbednosnih mera, ovo područje nadgledala je i dronovima.

Osim Srba sa Kosova, na obeležavanje Vidovdana došli su mnogi i iz Srbije i Crne Gore.

Prostor Gazimestana kraj Spomenika srpskim junacima je centralno mesto obeležavanja Vidovdana na Kosovu, prenosi portal Kosovo online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: