Treci dan mitinga SZP: Sudjenje vlastima zbog kradje devizne stednje

Izvor: B92

Četvrtak, 23.09.1999.

19:14

Default images
Lideri opozicionog bloka Savez za promene optuzili su danas predstavnike vlasti u Srbiji za destogodisnju "pljacku naroda". Pred par hiljada Beogradjana, na trecem uzastopnom mitingu SZP u Beogradu, organizovano je novo javno "sudjenje" odgovornima za "kradju devizne stednje gradjana i razne bankarske mahinacije" tokom kojeg je "glavnooptuzena" jugoslovenski ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Borka Vucic aklamacijom "osudjena" kao "izvrsilac kradje". Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic izjavio je da je "od pocetka do kraja Miloseviceve vladavine osnovni cilj njegove politike bio lopovluk". On je jos rekao jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic "ozbiljno namerava" da u narednih 25 godina bude "predsednik neke nove Jugoslavije". Koordinator SZP Vladan Batic izneo je podatak da je "oko 600 ljudi iz vlasti iznelo iz zemlje sest milijardi dolara". On je rekao da je Vlada Srbije "najskuplja i najgluplja na svetu". Na javnom "sudjenju" Borki Vucic i najvisim predstavnicima vlasti u Srbiji, procitana je "optuznica" u kojoj se navodi da su "otele gradjanima 7,5 milijardi nemackih maraka stednje, a da su po nalogu laznih bankara Dafine Milanovic i Jezdimira Vasiljevica gradjani osteceni za 500 miliona maraka", citira Beta. Kao i prethodna dva dana, nakon mitinga pristalice opozicije isli su u protestnu setnju beogradskim ulicama. Organizatori su saopstili da ce se u Beogradu miting sutra odrzati u 20 casova. U Smederevu veceras nece biti protesnog mitinga Saveza za promene, jer su organizatori dobili saopstenje MUP-a u kojem se kaze da njihova prijava skupa nije potpuna, izjavio je za B2-92 portparol opstinskog odbora DS Milos Jevtic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: