Stižu tropske noći: Tropski talas iz Afrike diže temperaturu

Veliki deo regiona će imati suvo vreme, a temperatura vazduha će samo na kratko opadati u zoni nepogoda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2022.

08:40

Stižu tropske noći: Tropski talas iz Afrike diže temperaturu
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Kako je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio, u Srbiji će narednih dana biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima zemlje.

Iz severne Afrike pokrenuto je strujanje veoma toplog vazduha.

Do srede temperature će ići i do 35 stepeni, a nakon toga očekuju nas pravi vreli toplotni talasi gde će temperatura prelaziti i 35 stepeni celzijusa. Građani treba da očekuju i tropske noći.

Kako se može videti na pomenutom sajtu, temperatura će u većem delu Srbije biti na relaciji 33-37 stepena, osim na krajnjem jugu zemlje u Prištini, gde se u petak očekuje 35 stepeni.
Printskrin
Veliki deo regiona će imati suvo vreme, a temperatura vazduha će samo na kratko opadati u zoni nepogoda da bi zatim ponovo odlazila vrlo visoko. U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, samo na istoku Srbije i u planinskim predelima tek ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: