Novi sukob? Raspoređuju ratne brodove

Kanada je danas rasporedila još dva ratna broda u Baltičkom moru i u severnom Atlantiku koji su se pridružili paru fregata koje se već nalaze u tom području.

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2022.

22:40

Novi sukob? Raspoređuju ratne brodove
EPA-EFE/HELENA LANDSTEDT SWEDEN OUT

Ona planira da ojača istočno krilo NATO u jeku rata u Ukrajini.

"Kanadski brodovi Kingston i Samersajd biće na četvoromesečnom zadatku u okviru mera odvraćanja u centralnoj i istočnoj Evropi pokrenutih 2014. godine nakon što je Moskva anektirala Krim", navodi se u saopštenju kanadske mornarice, prenosi londonski Gardijan.

U saopštenju se navodi i da će do oktobra kanadski brodovi učestvovati u pomorskim vežbama čišćenja mina i održavati "visoku borbenu gotovost" što će omogućiti da brzo i efikasno reaguju u podršci svim operacijama NATO. U misiji je i oko 700 kanadskih vojnika razmeštenih u Letoniji u okviru artiljerijskih snaga i vojne službe za elektronsko ratovanje, kao i nekoliko borbenih aviona kanadskog ratnog vazduhoplovstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: