Gradonačelnik potvrdio: Severodonjeck je pao

Gradonačelnik Severodonjecka rekao je da su ruske snage u potpunosti zauzele ovaj strateski važan grad na istoku Ukrajine posle više nedelja bombardovanja.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2022.

16:56

Gradonačelnik potvrdio: Severodonjeck je pao
EPA-EFE/ORLANDO BARRIA

"Grad je sada pod potpunom kontrolom Rusije. Oni sada pokušavaju da uspostave svoj poredak i imenovali su svog komandanta", rekao je gradonačelnik Severodonjecka Oleksandr Strjuk, prenosi Rojters.

Ruske snage i snage samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) ušle su i u Lisičansk, a borba se trenutno vodi unutar grada, izjavio je danas za TAŠ izvor blizak Narodnoj miliciji LNR. "Napredovanje u Lisičansku se nastavlja. Borbe su već u toku unutar naselja. Prerano je reći koliki je deo grada ovog trenutka pod našom kontrolom, ali zajedničke snage unutar grada prilično brzo napreduju“, naveo je neimenovani izvor, prenosi TAS S.

Oficir Narodne milicije samoproglašene LNR Andrej Maročko naveo je ranije danas da je nekoliko gradskih preduzeća pod kontrolom ruskih snaga i snaga LNR-a, preneo je TAS S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: