U zemljotresu u Iranu poginula jedna osoba

Zemljotres magnitude 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je danas Iran, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Izvor: Tanjug

Subota, 25.06.2022.

08:20

U zemljotresu u Iranu poginula jedna osoba
Deposit/destinacigdem

Zemljotres koji je potresao područje 22 kilometra severoistočno od ostrva Kiš u provinciji Hormozgan dogodio se u 8.07 po lokalnom vremenu na dubini od 22 kilometra.

Iz bolnice na ostrvu Kiš saopšteno je da su četiri osobe zadobile prelome usled pada dok je jedna osoba zadobila potres mozga, prelom i krvarenje usled pada sa trećeg sprata zgrade i preminula. Većina od 31 povređene osobe zadobila lakše povrede dok je pokušavala da pobegne iz tog područja. Ostrvo Kiš, koje se nalazi u Persijskom zalivu, udaljeno je 1.025 kilometara južno od Teherana. Iran je podložan gotovo svakodnevnim potresima jer se nalazi između nekoliko tektonskih ploča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: