"Ozbiljan incident"

Napad Izraela na civilni aerodrom u Siriji je veoma ozbiljan incident koji je na određeno vreme onemogućio isporuku humanitarne robe u Siriju.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 23.06.2022.

14:08

EPA/EFE/SEAN GALLUP / POOL

Moskva je od Izraela zatražila da poštuje rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Ministarstvo saobraćaja Sirije je prošle sedmice saopštilo da su pista aerodroma u Damasku i osvetljenje bili onesposobljeni nakon napada izraelske avijacije, a oštećen je i jedan terminal.

"Na ogromnu žalost poslednji incident je veoma, veoma ozbiljan. To je bio napad na civilni aerodrom, koji je u suštini doveo do prekida rada aerodroma na nekoliko nedelja, uključujući i probleme koji su se javili zbog nemogućnosti da se isporučuje humanitarna roba vazdušnim putem", rekao je Lavrov i dodao da je Rusija zatražila od Izraela da poštuje Rezoluciju 2254 Saveta bezbednosti UN.

"Nastavićemo da branimo tu poziciju u kontaktima s Izraelom, ali i s drugim zemljama koje su na ovaj ili onaj način uključene u rešavanje sirijske krize“, istakao je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: