"Poseta Bajdena imaće snažan uticaj"

Poseta Džozefa Bajdena Saudijskoj Arabiji i Izraelu imaće snažan uticaj na region, poručio je izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.06.2022.

20:07

EPA-EFE/SARAH SILBIGER / POOL

"Poseta će imati značajne implikacije za region i borbu protiv Irana i ogroman potencijal za značajno unapređenje regionalne stabilnosti i bezbednosti", rekao je Lapid u telefonskom razgovoru američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, saopšteno je iz izraelskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Očekuje se da će Lapid biti premijer Izraela do početka Bajdenovog putovanja 13. jula, navodi britanska agencija.

Tanka većina u izraelskom parlamentu urušena je brojnim sukobima i nesuglasicama, a predsednik Vlade Naftali Benet je u ponedeljak najavio da će raspustiti Kneset i da će ministar spoljnih poslova Lapid preuzeti privremeno funkciju premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: