SNS prelomila: Šapić kandidat za gradonačelnika FOTO/VIDEO

Srpska napredna stranka (SNS) održala je danas sednicu Predsedništva, na kojoj je doneta konačna odluka o kandidatu naprednjaka za gradonačelnika Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.06.2022.

15:28

SNS prelomila: Šapić kandidat za gradonačelnika FOTO/VIDEO
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Novinarima se nakon sednice obratila premijerka Ana Brnabić.

"Predsedništvo SNS većinom glasova je usvojilo predlog da Aleksandar Šapić bude naš kandidat za gradonačelnika Beograda", poručila je Brnabićeva.

"Aleksandar Šapić je bio prvi na našoj listi za Beograd, dok je nosilac liste bio predsednik Vučić. Dobili smo poverenje za sledeći mandat da vodimo dalje Beograd. Dakle naš predlog za gradonačelnika je Aleksandar Šapić. Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović, takođe iz SNS, smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim. A videćete i izmene u gradskom veću, verovatno i u određenim sekretarijatima", rekla je Ana Brnabić.

"Očekujem da u gradu imamo i dodatnu novu energiju, da završimo sve one započete projekte i da započnemo nove projekte, u skladu sa onime što su građani na izborima rekli i da ispunimo poverenje koje su nam dali", rekla je premijerka.

Ona je istakla da će Šapić predstaviti svoj plan i govoriti o konkretnim projektima na sednici Skupštine grada u ponedeljak.

"Linijski park i metro su najvažniji projekti. Želim da podsetim da smo mi pokrenuli inicijativu o najvećoj parkovskoj površini u Beogradu, a to je linijski park. Imamo plan da napravimo čak pet postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja kreativnog distrikta Ložionica, i tako dalje", rekla je ona.

Premijerka je istakla da je sigurna da će tim dobro raditi posao, najbolje moguće i u interesu Beograđana.

"Beograd je danas savremen, moderan grad, koji pruža najbolje uslove za život svojih građana, ali i odlične uslove za investitore, privredu, startapove, mlade ljude. I taj trend mora da se ubrza", rekla je premijerka.

Ana Brnabić je istakla i da su naprednjaci, pored ove najvažnije tačke dnevnog reda, od predsednika Vučića čuli kratak izveštaj od temama koje su od velike važnosti za naš narod.

"Od kompleksne spoljnopolitičke situacije, preko ekonomije i svega onoga što očekujemo da će se dešavati u nedeljama pred nama, do izuzetno važnog energetskog pitanja i bezbednosti zemlje. Međutim, ono što želim još jednom da pomenem je ono na šta smo u ovom trenutku najponosniji, i što je najvažnija tema, a to je najavljeno povećanje penzija od čak 19,1 odsto, što će biti delom u četvrtom kvartalu ove godine, i delom od 1. januara sledeće godine", rekla je ona.

Premijerka ističe da su se za to borili prethodnih osam godina i da je to istorijski najveće povećanje penzija u istoriji Srbije.

"Imamo stabilan kurs dinara i javni dug koji je pod kontrolom, i najavljeno povećanje penzija neće uopšte uticati na to. To je najveća i najvažnija stvar u ovom trenutku. Takođe, najavljeno povećanje minimalca, koje će biti između 12 i 14 odsto, biće svakako tema razgovora sa sindikatima i poslodavcima, s tim što će to pre svega biti razgovori sa sindikatima", dodala je Brnabićeva.

Brnabićeva: Istorijsko povećanje penzija, raste i minimalac

Ana Brnabić je istakla da je Šapić bio jedini kandidat kog je predložio i izglasao Gradski odbor SNS. Ona je rekla i da će SNS nastaviti da sarađuje sa SPS na gradskom nivou.

Brnabićka je dodala i da je SNS spreman da radi sa svima koji su spremni da podrže njihovu viziju Beograda i Srbije.

Brnabieva: "Želja nam je da imamo vladu do kraja jula" Sednica je održana u sedištu SNS u 16 sati. Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u sedište stranke na Novom Beogradu 10 minuta pre 16 sati, a sa njim je došao i kandidat beogadskog odbora stranke za gradonačelnika Aleksandar Šapić.
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr
Na sednicu su stigli i Siniša Mali, Goran Vesić, Zlatibor Lončar, Miloš Vučević, Zorana Mihajlović, Mladen Šarčević, Marija Obradović, Tomislav Momirović, Vladimir Orlić, Miroslav Čučković, Petar Petković, Maja Gojković, Aleksandar Martinović, Irena Vujović, Branislav Nedimović.
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr
Gradski odbor SNS Beograda pre dva dana doneo je jednoglasno odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve", Aleksandra Šapića.

Taj predlog biće jedna od tema današnje sednice Predsedništva SNS, a to je potvrdio i predsednik Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: