Lukašenko: Preduzimamo nestandardne mere

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je neophodno jačati ekonomske veze sa Rusijom u uslovima sve snažnijih sankcija Zapada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2022.

17:20

Lukašenko: Preduzimamo nestandardne mere
Foto: Profimedia

"Sada je jasno – Rusiju će gušiti do krajnjih granica, a istovremeno i nas kako Rusija ne bi mogla da zaobiđe sankcije preko Belorusije. Takva je situacija", rekao je Lukašenko, prenosi Belta.

Kako je dodao, trenutna situacija oko Belorusije, pogotovo u sferi ekonomije, diktira potrebu da se preduzmu nestandardne mere.

"Jasno je da je u ovoj situaciji Rusija naš glavni partner. Pridajemo poseban značaj radu na ruskom tržištu, to nije tajna", istakao je beloruski lider.

Vlada zemlje mobilizuje sve resurse kako bi se efikasno delovalo u istočnom pravcu, dodao je Lukašenko.

"To ne znači da treba da zaboravimo i druga tržišta – i tržišta zemalja u razvoju, i naša tradicionalna tržišta, tržišta EU, SAD. Ali sada ne možemo tamo efikasno da radimo kao što smo radili do uvođenja tih paketa sankcija", istakao je Lukašenko, naglašavajući da se u tom smislu Rusiji poklanja posebna pažnja.

Ranije je premijer Belorusije Roman Golovčenko izjavio da su zapadne sankcije blokirale izvoz beloruskih proizvoda u zemlje Evropske unije i Severne Amerike za 16-18 milijardi dolara godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: