Putin: "SAD i saveznici da obnavljaju Avganistan"

Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici treba da rade na obnovi Avganistana, rekao je Vladimir Putin posle razgovora sa predsednikom Turkmenistana.

Izvor: B92

Petak, 10.06.2022.

16:20

Putin:
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV / POOL

"Čvrsto smo uvereni da glavne obaveze za obnovu Avganistana, pre svega finansijske, treba da preuzmu SAD i njihovi saveznici, cije je 20-godišnje prisustvo ovu zemlju dovelo do kritične tačke", naglasio je ruski lider, prenosi agencija RIA Novosti.

Sagovornici su razmenili mišljenja o situaciji u regionu, a posebno u Avganistanu.

"Obe strane su konstatovale važnost obezbeđivanja stabilnosti i bezbednosti u toj zemlji, kao i značaj rešavanja akutnih socio-ekonomskih problema, neutralisanja pretnji koje dolaze sa avganistanske teritorije, a što je, pre svega, povezano sa terorizmom", rekao je ruski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: