Nataša Kandić opet kritikuje Hrvatsku; "Kao članica EU... Treba da bude promoter suočavanja s prošlošću"

Nataša Kandić ponovo je na Tviteru komentarisala izjave hrvatskih zvaničnika o optužnici Srbije protiv četvorice visokih oficira HV za ratni zločin.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2022.

13:03

Nataša Kandić opet kritikuje Hrvatsku;
EPA/ Saša Stankoviæ

Ranije danas, premijer Andrej Plenković je rekao da je za Hrvatsku optužnica protiv četiri pilota Hrvatske vojske neprihvatljiva, da će je Zagreb odbiti i da će vlada učiniti sve da zaštiti hrvatski nacionalni interes.

"Hrvatska je članica EU, treba da bude promoter suočavanja s proslošću, a ne da štiti oficire umesto žrtava, jer tako ugrožava svoj evropski kredibilitet", napisala je Kandić. Kandić je ranije rekla da postoje nepobitni dokazi da je Hrvatska vojska raketirala izbegličku kolonu u avgustu 1995., poručila je koordinator Mreže pomirenja (REKOM) i izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić i zabrinjavajuće je, ističe, to da predsednik i premijer Hrvatske smatraju da je zaštita pripadnika HV od krivične odgovornosti nacionalni prioritet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: