Članovi RIK-a kažnjeni za pušenje

Inspektor inkognito prisustvovao sednici RIK-a i utvrdio da su članovi Komisije prekršili zakon jer su pušili na sednici.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2006.

15:54

Default images

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja danas je pismeno zatražila od članova Republičke izborne komisije koji su prekršili Zakon o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama, da u roku od osam dana plate novčanu kaznu. Sinoćnoj sednici RIK-a je inkognito prisustvovao inspektor Ministarstva zdravlja Srbije, koji je fotografisao učesnike sednice u trenutku dok puše.

Inspektor Dragan Draganac se po završetku sednice predstavio nekima od pušača, i zatražio od njih lične podatke kako bi im naplatio kaznu i dao priznanicu, međutim, većina je uz negodovanje napustila salu ne plativši.

Tokom sinoćne sednice RIK-a inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je sedam članova komisije pušilo u prostoriji u kojoj je održavana sednica, a u kojoj je istaknut znak zabrane pušenja.

Inspekcija u današnjem saopštenju Ministarstva zdravlja od članova RIK-a zahteva da u roku od osam dana prilože dokaz o izvršenoj uplati kazne, ili će u suprotnom biti podneta prijava o pokretanju prekršajnog postupka.
Sednica RIK-a u Skupštini (Beta)
Inspekcija je o tome pismeno obavestila i predsednika RIK-a Mihaila Rulića i sekretara Skupštine Marka Danilovića, radi eventualnog daljeg postupanja, navodi se u saopštenju.

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno i da su u prostorijama Skupštine Srbije vidno istaknuti znakovi zabrane pušenja i da su posebnim znakovima određena mesta na kojima je pušenje dozvoljeno.

"Na vidnom mestu je istaknuta naredba sekretara o obavezi poštovanja znakova zabrane, sa upozorenjem da suprotno ponašanje predstavlja osnov za disciplinsku odgovornost", navodi se u saopštenju.

Članovi komisije koji su prekršili Zakon o zabrani pušenja upoznati su sa prekršajem koji su načinili, kao i sa obavezom plaćanja mandatne kazne u iznosu od 5.000 dinara, precizira se u saopštenju i dodaje da članovi RIK-a nisu platili kazne na licu mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: