Putinova nova odluka: Imenovan novi ministar

General-major Aleksandar Kurenkov imenovan je na mesto ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 25.05.2022.

17:40

Putinova nova odluka: Imenovan novi ministar
Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin predstavio je novog ministra.

"Predsednik Rusije Vladimir Putin je ukazom imenovao general-majora Kurenkova Aleksandra Vjačeslavoviča na mesto ministra Ruske Federacije za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda", navodi se na sajtu Kremlja.

"U vezi sa tim što je Savet Federacije potvrdio kandidaturu Aleksandra Kurenkova na mesto ministra za vanredne situacije, mi očekujemo da će danas Vladimir Putin u Nacionalnom centru za upravljanje u kriznim situacijama predstaviti ostalim članovima službe novog ministra", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik u retkim slučajevima predstavlja ministre, obično to radi premijer.

General-major Kurenkov ranije je radio u Federalnoj službi bezbednosti (FSB) i Federalnoj službi zaštite (FSO), nakon toga je bio zamenik šefa Nacionalne garde Rusije (Rosgvardije).

Podsetimo, ministar za vanredne situacije Rusije Evgenije Ziničev tragično je stradao 8. septembra spasavajući život režisera Aleksandra Meljnika na međuresornim vežbama u Noriljsku. Ruski lider je u septembru 2021. godine posthumno odlikovao stradalog ministra medaljom i proglašen je za heroja Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: