Otkrivena ruska taktika?

Džo Invud, dopisnik Bi-Bi-Sija iz Kijeva, piše o ruskoj taktici u istočnoj Ukrajini.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2022.

10:48

Otkrivena ruska taktika?
EPA-EFE/MARKIIAN LYSEIKO

Selo po selo, grad po grad, ruske snage prvo bombarduju, zatim opsedaju, a zatim zauzimaju ukrajinska mesta koristeći ogroman broj vojnika.

Upravo to se trenutno dešava u Lugansku, a posebno u gradu Severodonjecku. Guverner Luganska Sergej Hajdai rekao je da Rusi prilaze sa svih strana.

Severodonjeck je poslednje veliko uporište ukrajinskih snaga na istočnoj obali važne reke, navodi dopisnik. Ali na putu ka ruskim snagama nalaze se neke od najodlučnijih i najiskusnijih jedinica ukrajinske vojske. Linije za snabdevanje Severodonjecka su i dalje otvorene, ali je nejasno koliko će to trajati. Moglo bi biti samo pitanje vremena kada će branioci biti u potpunosti opkoljeni i neće moći da izađu, baš kao ni preostali civili u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: