Najavljen tribunal za ukrajinske nacionaliste: Imaće nekoliko etapa suđenja

Tribunal za ukrajinske nacionaliste iz bataljona Azov će uključivati nekoliko etapa suđenja, pri čemu će se prvi stepen održati u Mariupolju.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

21:35

Najavljen tribunal za ukrajinske nacionaliste: Imaće nekoliko etapa suđenja
EPA-EFE/NUNO VEIGA

To je naveo danas predsednik samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

"Verujem da ne bi trebalo da odlažemo (početak rada tribunala). Niz posrednih sudova mora da održava pretrese pre glavnog postupka, kao što je bilo i posle Velikog otadžbinskog rata. Pre Nirnberga postojali su trbunali i Kijev i u Harkovu, kao i niz drugih. Po svemu sudeći, imaćemo proces pred sudom u Mariupolju kao jedan od prvih", poručio je Pušilin na video snimku objavljenom na portalu Telegram, prenosi TAS S. Pušilin je potvrdio da je "više zemalja preliminarno pristalo da učestvuje u radu međunarodnog tribunala" i istakao da kada je reč o Povelji tribunala, nju razvijaju relevantne službe, u čiji rad je uključena i ruska ekspertska služba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: