Formirana peta vlada Viktora Orbana VIDEO

Peta vlada mađarskog premijera Viktora Orbana formirana je nakon što je četrnaest ministara danas položilo zakletvu u parlamentu.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

19:39

Formirana peta vlada Viktora Orbana VIDEO
EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Navedeno je i ko će biti na čelu kog ministarstva.

Prema transkriptu, bivši evropski komesar Tibor Navračic biće ministar za regionalni razvoj i korišćenje EU fondova, Laslo Palković je na celu Ministarstva tehnologije i industrije, Šandor Pinter ostaje ministar unutrašnjih poslova, Krištof Salaj-Bobrovnicki je novi ministar odbrane, Peter Sijarto biće i nadalje ministar spoljnih poslova i trgovine, Judit Varga ostaje ministarka pravde, a Mihali Varga nastavlja kao ministar finansija, prenosi MTI. Prema Ustavu Madarske, Vlada se formira kada predsednik države, na preporuku premijera imenuje ministre. Poslanici mađarskog parlamenta su 16. maja ponovo izabrali Orbana za premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: