Lideri razgovarali – "jačanje"

Narendra Modi i Džo Bajden u razgovoru u Tokiju postigli su "suštinske rezultate", kako bi ojačali trgovinske, tehnološke i odbrambene veze, naveo je Rojters.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

10:22

Lideri razgovarali –
Foto: EPA-EFE/ JIM LO SCALZO/

Indijski premijer i predsednik SAD su u Tokiju na sastanku lidera grupe Kvad (SAD, Australija, Indija i Japan), a od četiri zemlje, jedino Indija nije osudila ruski napad na Ukrajini, uprkos pritisku SAD da to urade, prenela je agencija.

"Razgovarali smo o tome kako da ojačamo saradnju u trgovini, ulaganjima, tehnologiji, odbrani, ljudskim vezama između dve zemlje", naveo je portparol indijskog ministarstva spoljnih poslova Adindam Bagči na Tviteru.

Bajden je rekao da je razgovarao sa Modijem o efektima rata u Ukrajini.

Rusija je decenijam bila najveći snabdevač oružja Indije, koja je zabrinuto što se Rusija još više približila Kini, pošto Delhi i Peking imaju ozbiljna neslaganja oko granica.

SAD su ponudile da prodaju više odbrambene opreme i nafte Indiji, kako bi je odvojile od Rusija.

Indija se priključila američkom trgovinskom partnerstvu koji je Bajden pokrenuo ove nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: