Gori fabrika u BiH; Crni dim se širi kilometrima daleko; Građani pozvani da ne izlaze iz kuća VIDEO

Veliki požar izbio je jutros u Bihaću u fabrici austrijske firme "Austroterm" koja se bavi proizvodnjom stiropora, a u kojoj je zaposleno stotine radnika.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2022.

09:02

Gori fabrika u BiH; Crni dim se širi kilometrima daleko; Građani pozvani da ne izlaze iz kuća VIDEO
FOTO TANJUG/ SRNA/ OGNJEN BEGOVIC

Mediji u BiH javljaju da se crni dim vidi kilometrima daleko. Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović potvrdio je za federalne medije da je izbio veliki požar u naselju Kamenica u austrijskoj kompaniji i da su vatrogasne i policijske ekipe na terenu.

Za sada nema informacija o povređenima, a uviđaj je u toku, preneo je RTRS.
FOTO TANJUG/ SRNA/ OGNJEN BEGOVIC
Zbog velikog požara nadležni su pozvali stanovnike okolnih naselja da bez preke potrebe izbegavaju boravak na otvorenom.

Zbog velike količine dima pozvani su stanovnici naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zatvore prozore na svojim kućama i ostalim objektima stanovanja.

“Nemamo nikakvih detalja o nastanku i uzroku požara. Nije još poznato ni da li ima povređenih, a to će se znati nakon što se obuzda vatra i uradi uviđaj”, naveo je Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: