Grad potpuno blokiran – kovid se vratio

U glavnom gradu Severne Koreje Pjongjangu uvedena je potpuna blokada zbog širenja epidemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.05.2022.

17:07

Grad potpuno blokiran – kovid se vratio
Foto: Profimedia

Rade samo osnovne službe, saopšteno je danas iz ruske ambasade u Pjongjangu.

"Ograničenja, uvedena 10. maja izuzetno su stroga, posebno u Pjongjangu, gde je broj obolelih veći od proseka za celu zemlju. Ovde je defakto uvedena potpuna blokada", saopštila je ambasada Rusije, prenosi Tas.

Od 22. maja u Severnoj Koreji je zaraženo groznicom oko 2,8 miliona ljudi, ili oko 11 odsto stanovništva, saopštila je ambasada, uz napomenu da nije jasno koliko je slučajeva groznice izazvano koronavirusom.

U Severnoj Koreji je do sada prijavljeno 68 smrtnih slučajeva među pacijentima sa simtomima groznice, a zvanična severnokorejska novinska agencija je potvrdila da je lider Kim Džong Un naredio zatvaranje u svim gradovima i oblastima zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: