"Nema sumnje da je ruka svetske arogancije viđena u ovom zločinu"; "Osveta"

Iranski predsednik Ebrahim Raisi rekao je da će biti "osvete" za ubistvo pukovnika Revolucionarne garde Irana, dan posle napada izvršenog u Teheranu

Izvor: Beta/AFP

Ponedeljak, 23.05.2022.

11:06

Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Dva nepoznata napadača na motoru ubila su u nedelju pukovnika Hasana Sajada Hodaija ispalivši pet metaka ispred njegove kuće u glavnom gradu Irana.

"Ne sumnjam da će krv tog velikog mučenika biti osvećena", rekao je Raisi u obraćanju na državnoj televiziji.

Pukovnik Hodai je najviša ličnost ubijena u Teheranu od ubistva nuklearnog fizičara Mohseha Fahrizadeha, u novembru 2020. kod glavnog grada u napadu na njegov konvoj. Taj napad je Iran pripisao Izraelu.

"Nema sumnje da je ruka svetske arogancije viđena u ovom zločinu", rekao je Raisi u izrazu koji iranski zvaničnici koriste za SAD i njihove saveznike.

Raisi je zatražio da bezbednosni zvaničnici ozbiljno ispitaju ovo ubistvo.

Prema televiziji oproštaj od pukovnika će biti danas popodne u Teheranu.

Revolucionarna garda je osudila "teroristički čin" i predstavila pukovnika Hodaija kao "čuvara svetilišta", kako obično nazivaju Irance koji izvode operacije u Siriji i Iraku u okviru elitnog odreda Kuds.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: