Akcija B92: Izgradnja sigurne kuće

B92 pokrenuo veliku akciju prikupljanja sredstava za izgradnju sigurne kuće za decu i žene žrtve nasilja u porodici.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2006.

14:05

Default images

Kuća površine 200 kvadratnih metara biće sagrađena na teritoriji Beograda i moći će da primi 30 žena i dece. Izgradnja bi trebalo da počne sredinom novembra, a useljenje prvih korisnica planirano je za april 2007. Po završetku izgradnje prve, na istom placu biće napravljena i druga sigurna kuća, a potom će se taj projekat proširiti i na druge gradove u Srbiji.

Svi korisnici Telenorove mreže koji žele da pomognu da se izgradi sklonište za žrtve nasilja u porodici, mogu da se jave na humanitarni broj 063/9765. Za pripejd korisnike, poziv se tarifira sa 50 dinara + PDV, a za postpejd korisnike sa 150 dinara + PDV.

"Razlog zbog kojeg smo ušli u ovaj projekat jeste to što Telenor učestvuje samo u odabranom broju akcija kroz koje pokazuje svoj angažman na socijalnom planu, a ovaj nam je bio posebno zanimljiv zbog njegove prirode. Veoma smo zainteresovani za tok akcije jer nam je cilj da sakupimo novac, kako bismo i ubuduće podržali sve one kojima je zaista potrebna pomoć", kaže Kristofer Laska, izvršni direktor Telenora.

Veran Matić, direktor B92, kaže da je projekat veoma dobar simbol za početak rada Telenora u Srbiji: "Ovo je pokazivanje odgovornosti za zajednicu koja je sada domaćin jednoj izuzetno velikoj kompaniji."

O saradnji Telenora i B92 na tom projektu čitajte više ovde, kao i na adresi www.b92.net/sigurnakuca. O toj temi govori se i na Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: