"Ne moramo da maštamo o tome, možemo da odbijemo i NATO"

U Rusiji veruju da mogu da se suprostave NATO-u.

Izvor: B92

Subota, 21.05.2022.

20:28

Foto: Profimedia/Russian Defence Ministry/TASS

Leonid Slucki, šef frakcije LDPR u Državnoj dumi Federalne skupštine Ruske Federacije, predsednik Komiteta za međunarodne poslove, smatra da će Rusija moći da odbije direktan napad NATO-a, iako je takav scenario nazvao "fantastičnim", prenosi RIA Novosti.

"Nema potrebe da maštamo o tome. Moći ćemo da odbijemo svaki pritisak bilo koje nama neprijateljske sile... Ne mislim da može doći do takve vojne konfrontacije. Ali iako je ta petpostavka fantastična, sa moje tačke gledišta, Rusija će moći da da dostojan otpor bilo kome... Po našem vojnom potencijalu, u smislu našeg ljudskog potencijala, mi smo borbeno najspremnija sila na planeti", rekao je Slucki, odgovarajući na pitanje novinara o reakciji Rusije ako NATO pošalje snage u zapadni deo Ukrajine .

Ruske "akcije" predmet suđenja

Slucki je rekao danas da će akcije ukrajinskih boraca u Marijupolju i Kramatorsku biti predmet suđenja na različitim nivoima.

"Da, sudovi će biti obavezni. Neprihvatljivo je opraštati takve stvari da se takve situacije nikada više ne bi dešavale u ljudskoj istoriji“, poručio je Slucki u razgovoru sa šefom samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisom Pušilinom, prenose RIA Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: