Premijerka Brnabić za TV B92: "Nalazimo se u kompleksnoj situaciji. Srbija će nastaviti sa borbom" VIDEO

Premijerka Srbije Ana Brnabić bila je gošća u emisiji Fokus na TV B92, gde je između ostalog govorila i o lažnim dojavama o postavljanju bombi u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 20.05.2022.

17:01

Premijerka Brnabić za TV B92:
Foto: Printscreen/TV B92

Premijerka je rekla da se lažnim dojavama ne nazire kraj, ali da će Srbija nastaviti sa borbom.

Brnabićeva ističe da se nalazimo u vrlo kompleksnoj situaciji i da su komentari da su dojave o bombama naše delo – suludi.

Na komentare da predsednik Srbije Aleksandar Vučić profitira na strahu i panici, Brnabićeva je rekla da je zadatak ozbiljnih državnika, kakav je Aleksandar Vučić, da ljudima kaže istinu, a ne da ulepšava.

Ana Brnabić je komentarisala pritiske oko uvođenja sankcija Rusiji.

"Ako bih u jednoj reči morala da definišem odnos opozicije prema sankcijama, onda bi ta reč bila neozbiljna ili neodgovorna. Ja mislim da mi moramo da branimo i štitimo naše interese, samo i isključivo naše interese i to je ono što Srbija i radi."

"Kada pogledamo kompleksnost i težinu našeg položaja, gde Srbija sama donosi odluke, onda vidite koliko je strašno kada imamo unutrašnje napade", rekla je Ana Brnabić.

Ona je komentarisala i izjavu Aljbina Kurtija.

"Gospodin Kurti je na turneji u SAD u nadi da će uspeti da zakaže neki sastanak, a ne deluje mi da to ide tako najbolje. Jedino što mu ostaje je da napada Aleksandra Vučića, koji je izvor njegovih frustracija."

"Čovek koji je Srbima na KiM ukinuo u 2022. godini osnovno ljudsko pravo, pravo na izbore, zaista nema nikakvo pravo da priča o autokratskim režimima. Čovek koji je u jednom trenutku zabranio štampu na srpskom jeziku, koji sprovodi najbrutalniju silu nad Srbima na KiM."

Kada je reč o pritiscima koje Srbija trpi, Ana Brnabić ističe da ti pritisci nisu samo sa Zapada.

"Mi smo jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji, ali smo se jasno odredili prema ratu u Ukrajini. Osuđujemo narušavanje teritorijalnog integriteta od strane Rusije. To što je Ruska Federacija uradila nije u skladu sa međunarodnim pravom, i to smo osudili, ali nismo želeli da uvodimo sankcije Ruskoj Federaciji, iz raznih razloga."

"Dok se Zapadu ne sviđa jedan deo naših zaključaka, Rusiji se ne sviđa drugi deo naših zakjljučaka", dodala je premijerka.

Premijerka Ana Brnabić govorila je i o jučerašnjoj poseti predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela.

"Zahvalna sam na toj poseti, i zahvalna sam Mišelu, posebno jer je proveo značajno vreme u Beogradu. Bila je potrebna ta poseta da bi i naši građani videli da nije to sve samo pritisak, da tu postoji duboka i suštinska veza između Srbije i EU."
.
"Ne slažemo se po svim pitanjima, ali naši odnosi sa EU su strateški i oni su suštinski", zaključila je premijerka gostujući u "Fokusu" na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: