"Plenković je Rus. Hrvatska je poslednja beda"

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je aktualne političke teme.

Izvor: Veèernji list

Petak, 20.05.2022.

14:48

EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Među njima je i njegova reakcija na izjavu švedskog evroparlamentarca da veto ide u oba smera.

"Ja sam hrvatski predsednik. Došao sam iz Delnica. Baš me briga šta misli finski islamofob. Neka pokupi i spava od tog novca", dodao je hrvatski predsednik.

"Plenković je Rus. Ko je Rusima predao pokradeni Agrokor? Postali su vlasnici ogromnih sredstava. Možda je dobio proviziju ako pričamo o fantazijama. Plenković je ruski čovek. Je li imao koristi, ne znam. Banožić sitni lopov i ulizica. Neće u Prečko da živi kao ministri. Upozorio sam da komisija na neki čudan način funkcioniše. Banožić je batina. Treba da vidimo kako je upravljao državnim nekretninama. Moramo da vidimo kako je ministar državne imovine naneo štetu državi“.

On je potvrdio da je napisao pismo generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu.

"Hrvatska je poslednja beda kakvu promovišu Plenkovićevi ljudi. Srbija podiže optužbe protiv hrvatskih pilota za zločine u BiH. Srbija se uništava. Moja poruka Vučiću je samo rokaj za to", rekao je on.

On je prokomentarisao i situaciju u BiH.

"Ne bavim se kadrovskom politikom. Oni nisu prijatelji. Oni su partneri. Kada govorimo o Turskoj koju GRG razume, to je strašno. Hajde da pričamo o Turcima! Turci će nešto dobiti. Šta Turci traže? Ta Švedska prodaje dušu. Švedska vodi politiku koja ima cenu. Uslovi Turske prema Švedskoj su veoma oštri. Šta tražimo? Temeljna prava i sve to. Sve ostaje isto. Zahtevi Hrvatske slabi, zahtevi Turske su ekstremni. Turska je pitala, a gde je Hrvatska?"

Tvrdio je da Šarl Mišel ne može ništa, i nazvao je to "kulisom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: